lördag 17 november 2012

Början på slutet...

Vi har nu packat och städat och flyttat ut från vårat hem de sista 4,5månader. Nu har jag flyttat in hos dom två otroligt snälla och gosiga flickorna Karin och Sofie! Medan Maren tidigt idag lämnade Surfers för 3 dagar i Sydney!


Den senaste veckan här har vi hunnit med väldigt mycket tevligt och spännande!
Vi har fått åka en tur till Mt Warning och vandrat upp för berget som är 1 156 m högt, en tur som var ca 9km upp och ner =) Det var härligt att få lite fjäll och vandringskänsla i regnskogen! Det var tack vare en klasskamrat som körde oss ut dit och visade vägen så att säga!



Vi har varit med Sofie och klättrat på ett klätter-center i West Burleigh Heads. Otroligt roligt! Maren visade en dåld talang när hon klättrade up en bra bit på en "stenvägg" utan några som helst grepp eller ställen att sätta fötterna!




Vi var även på den underbara sporten Cricket! Fyyyyy vad tråkigt! Vi såg slutet på en match som varat i fem dagar, ca 7 timmar varje dag!!!! Herregud vilket långsamt spel! Men men, nu har vi gjort det....är ju tydligen väldigt aussie....så behver inte göra det igen!! Haha! Nej då, vi är glada att vi fick följa med två hängivna australien fans! Det var Australien mot sydafrika och matchen slutade oavgjort!!! fem dagar och ingen vinnare!!
Men vi har lärt oss om sporten och förstått att för att publiken ska stå ut och se på matcherna så är det många lekar på läktaren...typ dricke-lekar, drick varjegång han missar bollen...eller liknande, det delas oxå ut tidningar som man kan läsa!!! =)


En dag i surfers när det vankas pankaka till frukost!! =D

Sista kvällen med familjen serverades denna underbara måltid!! Ostfyllda kycklingfilerer med potatisgratäng och rödvinssås!! Sista kvällen med gänget! Avslutades med ett tårfyllt farväl! Och det var bara ett av många som kommer att äga rum den närmaste tiden tyvärr! Men ju roligare man har haft det samman desto svårare är det att säga hej då! Nu styr vi mot nya äventyr, men minnena kommer alltid att finnas kvar! Och såå många underbara minnen vi har fått!! =)
Sista veckan i Surfers får vi dela med alla så kallade "Schoolies" dvs studenter/russ. De kommer från hela australien i omgångar nu i tre veckor! I helgen har det väl kommit ca 35-40 000....dom är öööverallt! Alla hotell har blivit överfulla av dom och dom hänger ut från balkongerna och i hissarna i alla hus har det satts upp lappar som säger att det faktiskt är förbjudet att kasta ut saker därifrån.... 1000 som behöver vård varje dag och ca 20 av dom måste till sjukhuset... Fantastisk tid!! Tänk er ett studentflak....tänk då att hela surfers är det studentflaket.....eller för norrmännen, tänk er en russebuss...och så tänker ni att surfers är den bussen... Ja vi ska hålla oss borta från stan! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar